فلسفه؛ درخت ممنوعه
وقتي از ظاهر زيبا و فريبنده فلسفه مي گذريم و به دستاورد فلسفه يعني فيلسوفان مي نگريم، اوج فساد و ابتذال و انحراف اين افراد بدکردار باعث شگفتي مي شود. چگونه ممکن است به زعم عده اي، فلسفه عامل شناخت حقايق هستي باشد و رهروانش را چنين گمراه و نابود سازد؟
از آنجا که فلسفه به دنبال شناختن هستي است و از چيستي سخن مي گويد، خدا را کنار گذاشته و سخني از کيستي به ميان نمي آورد. علمي که از درک حضور خداوند غافل شود و طرفدارانش را از خداوند دور کند، در واقع جهلي مرکب است که باعث تخريب فرد و جامعه مي شود. در واقع، درخت ممنوعه اي که خداوند آدم و حوا را از آن نهي مي کرد، به نوعي همين درخت فلسفه است و غفلت از خداوند و فراموشي او را به همراه دارد.
طبق نوشته کاپلستون در کتاب تاريخ فلسفه، سقراط به عنوان يکي از فيلسوفان بزرگ يوناني کسي است که اهل شراب بوده و از طرف شيطان (دمون) به او الهام مي شده است!
کتاب تاريخ فلسفه، نوشته فردريک کاپلستون
کتاب تاريخ فلسفه نوشته فردريک کاپلستون (وحي شيطان به سقراط)
کتاب فيلسوفان بدکردار (Philosophers Behaving Badly) نوشته نايجل راجرز (Nigel Rodgers) و مل تامپسون (Mel Thompson) يکي از کتاب هاي ساختار شکن و بسيار مهم در تاريخ علوم انساني جهان است.در اين کتاب زندگي برخي از فلسفه دان ها يا به اصطلاح فيلسوفان غربي مطرح شده است. مطالعه زندگي فيلسوفان بزرگ انسان را به حيرت وامي دارد.
کتاب فيلسوفان بدکردار
سيمون دوبوار نوشته شده که او هرگز با سارتر ازدواج نکرد و به عنوان يک فيلسوف اخلاق تن به ازدواج نداد. علاوه بر اين، دوبوار همجنس باز بود و به طور خاص به دختران جوان دانشجو علاقه مند بود. وي هر از گاهي دوست هاي دخترش را به ژان پل سارتر پيشنهاد مي کرد. يکي از تفريحات سارتر و دوبوار اين بود که با هم در مورد تجربيات ي بسيار متنوع خود با ديگر ن صحبت کنند. دوبوار در ميان کساني که او را از نزديک مي شناختند به عنوان زني خودمدار، خودخواه و بسيار سوء استفاده گر شناخته مي شد.
زندگي شگفت آور و کمتر گفته شده ميشل فوکو و مخصوصا سال هاي آخرين آن بسيار آموزنده و تکان دهنده است. فوکو که همجنس باز بود علاقه زيادي به خانه هاي حمامي آمريکايي داشت و وقتي درگذشت، ده ها نفر را آگاهانه به بيماري ايدز مبتلا کرده بود.
درباره این سایت